terça-feira, 8 de janeiro de 2013

Brownies made with love *

Hello gorgeous :)

So, a thing that for me can never miss in Christmas or New Year is great, delicious and unhealthy food. I'm sorry, but who doesn't like cake and mousse and other desserts?
Today I bring you a recipe I've done for New Year's eve, it was a success. It's from Lorraine Pascale, a great chef that makes delicious and easy recipes. Here it is:

Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4. Grease a 20cm/8in square baking tin with butter, then line with baking paper with the paper overlapping the sides a little.
Melt 165g/5½oz of butter in a pan over a medium heat. When the butter has melted, remove the pan from the heat and add 200g/7oz of grated (or chopped) dark chocolate. Leave to stand for a few minutes, or until the chocolate melts, and then stir together. Alternatively, you can put the chocolate and butter in a bowl and melt in the microwave in 25-second blasts, stirring well each time.
Whisk 3 eggs, plus 2 egg yolks and 1 vanilla pod (2tsp of vanilla extract is fine too) together in a large bowl until the eggs begin to get light and fluffy. Add 165g/5½ oz of light brown sugar (I used white sugar) in two additions, whisking between each. Pour it around the side of the egg mix so as not to knock out the air that has been whisked in. Keep whisking until the mixture becomes stiffer. Once the egg mixture is ready, pour the chocolate into it - again around the sides so as not to knock the air out.
Add 2 tbsp of flour, 1 tbsp of cocoa powder, pinch of salt and a third of the 154g/5½oz Oreo biscuits and stir until fully combined, then pour the mixture into the prepared tin. Scatter the remaining biscuits over the top, pressing them in slightly. Bake on the middle shelf of the oven for 25–30 minutes. The middle should be very so slightly gooey. Leave the brownies to cool in the tin - the top will sink and crack a little.
Pull the brownies out using the overlapping paper and cut into squares. Dust with icing sugar.

Enjoy!

Kisses and chocolates
Rita <3

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Olá gente :)

Uma coisa que é essencial para mim no Natal e Ano Novo é comido óptima, saborosa e pouco saudável. Sejamos realistas, quem não gosta de bolos, mousse ou outras sobremesas?
Hoje trago-vos uma receita que fiz no Ano Novo, foi um sucesso. É da Lorraine Pascale, uma óptima chef que faz coisinhas deliciosas e fáceis. Aqui vai:

Pré-aquecer o forno a 180ºC. Untar um tabuleiro de 20cm com manteiga, depois forrar com papel vegetal deixando excessos de papel dos lados. Derreter 165g de manteiga numa panela. Após estar derretida, deitar 200g de chocolate preto ralado ou cortado para a manteiga derretida. Ir mexendo até estar tudo homogeneizado. Bater os 3 ovos, mais 2 gemas de ovo e uma vagem de baunilha (ou 2 colheres de chá de extracto de baunilha) numa tigela. Juntar 165g de açúcar amarelo (usei açúcar branco) em duas adições, batendo entre cada adição. Deitar o açúcar pela beira para não trar o ar à mistura. Bater a mistura até estar firme e em seguida deitar para lá o chocolate preto - também pela beira. Adicionar 2 colheres de sopa de farinha, 1 colher de sopa de cacau, uma pitada de sal e metade de 154g (um pacote) de Oreos, mexer tudo até estar tudo incorporado e deitar a mistura no tabuleiro já preparado. Espalhar o resto das bolachas por cima da mistura. Levar ao forno durante 25-30 minutos. Verifiquem ao fim de 10 minutos, pois o centro tenho que ficar meio "pegajoso". Por fim deixem arrefecer no tabuleiro e depois cortem em quadrados. Polvilhar com açúcar em pó.

Bom apetite!

Beijinhos e chocolates
Rita <3

3 comentários:

  1. I love brownies! They're so delicious :)
    I've nominated you for a Liebster Award: http://www.littleworldlove.blogspot.ro/2013/05/liebster-award.html

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